Zalecane, 2020

Wybór Redakcji

5 najważniejszych wskazówek, które pozwolą w pełni wykorzystać BBM na iPhone'a

Chociaż BlackBerry bardzo późno wszedł w wyścig międzyplatformowych aplikacji do przesyłania wiadomości, wielu użytkowników iPhone'a i Androida (ponad 20 milionów) wydaje się używać BBM do komunikacji.

Oto kilka wskazówek BBM, które pomogą Ci w pełni wykorzystać aplikację BBM na iPhone'a.

Szybko zobacz swój kod PIN

W przeciwieństwie do innych komunikatorów BBM używa alfanumerycznego kodu PIN jako nazwy użytkownika, a nie numeru telefonu lub adresu e-mail. Trudno jest zapamiętać ten kod PIN, ale można szybko uzyskać do niego dostęp, dotykając zdjęcia profilowego w lewym górnym rogu ekranu, aby przejść do strony profilu. Tutaj zobaczysz nie tylko swój BBM PIN, ale nawet opcję skopiowania go, aby wysłać go do znajomych. Możesz także nacisnąć przycisk „Pokaż kod kreskowy” u dołu, aby szybko udostępnić swój kod PIN BBM.

Dodaj komunikat o stanie

Podobnie jak w przypadku każdej innej sieci społecznościowej i aplikacji do przesyłania wiadomości, również BBM pozwala ustawić niestandardowy status, aby powiadomić znajomych o swoich planach. Aby ustawić niestandardowy status, otwórz aplikację BBM, dotknij zdjęcia profilowego w lewym górnym rogu, przejdź do „Statusu” i dotknij pola „Dodaj wiadomość statusu”, aby wprowadzić swój status.

Zmień układ widoku kontaktów

Karta Kontakty w BBM pokazuje wszystkie dodane kontakty w widoku listy lub układzie siatki. Możesz ustawić preferowany układ, dotykając przycisku „︙” na pasku kart> Ustawienia> Układ kontaktów i wybierając Siatka lub Lista.

Ukryj pasek akcji klawiatury

BBM ma szybki dostęp do paska akcji ze skrótami do dołączania multimediów, dodawania emotikonów itp. Podczas rozmowy. Jeśli nie potrzebujesz tego paska, możesz go wyłączyć, dotykając przycisku „︙” na pasku kart> Ustawienia> i wyłącz „Pokaż pasek akcji za pomocą klawiatury”.

Ukryj selektywne aktualizacje

Jeśli chcesz wyłączyć aktualizacje dla określonego kontaktu, przejdź do widoku Aktualizacje, a następnie naciśnij i przytrzymaj aktualizację dla tego kontaktu. Naciśnij przycisk ukrywania u dołu menu po prawej stronie, a aktualizacje tego kontaktu nie będą już widoczne.

Jeśli coś przeoczyliśmy, daj nam znać w komentarzach poniżej.

[przez BlackBerry]


Top